Please support this Forum and Neven's Blog

Author Topic: https broken  (Read 1975 times)

sidd

  • ASIF Upper Class
  • Posts: 1197
    • View Profile
https broken
« on: June 30, 2016, 06:10:20 AM »
i am having great difficulty accessing https versions of pages. some work, some dont until i try the http version. This reply page for example and many others. Please advise.

sidd

Neven

  • Administrator
  • ASIF Governor
  • *****
  • Posts: 3598
    • View Profile
    • Arctic Sea Ice Blog
Re: https broken
« Reply #1 on: June 30, 2016, 08:24:09 AM »
Hi sidd,

If it persists and/or others experience it too, I'll ask DungeonMaster about it.

Thanks for the heads-up. Let me kn ow if it persists or improves.
Il faut cultiver notre jardin

Sigmetnow

  • ASIF Royalty
  • Posts: 7708
    • View Profile
Re: https broken
« Reply #2 on: June 30, 2016, 01:51:14 PM »
Well, I was about to post the note below, but I couldn't because: "Safari cannot open the page because it could not establish a secure connection to the server."  Will try again.


Things were  r-e-a-l-l-y   s-l-o-w  for me, yesterday, as well.  Seems better now.  Thanks!
People who say it cannot be done should not interrupt those who are doing it.

magnamentis

  • ASIF Middle Class
  • Posts: 907
    • View Profile
    • Nexpaq Modular ARA iOS Software Mobile Computing Phones Philosophy Ethics Numerology Mikrocirkulation Vaskular Therapie Gesundheit Blut Gesundheit Schmerzen Multipelsklerose Diabetes Immunsystem Fibromyalgie
Re: https broken
« Reply #3 on: June 30, 2016, 03:47:23 PM »
Well, I was about to post the note below, but I couldn't because: "Safari cannot open the page because it could not establish a secure connection to the server."  Will try again.


Things were  r-e-a-l-l-y   s-l-o-w  for me, yesterday, as well.  Seems better now.  Thanks!

FWIW i'm on safari without issues, perhaps i miss the point but thought it worth to mention because if i'm not mistaken that means safari is not the culprit but perhaps the way it is set up?
http://magnamentis.com
Knowledge, Understanding & Insight Are Among The Best Sources For Personal Freedom & Vitality !

Sigmetnow

  • ASIF Royalty
  • Posts: 7708
    • View Profile
Re: https broken
« Reply #4 on: June 30, 2016, 10:18:15 PM »
Well, I was about to post the note below, but I couldn't because: "Safari cannot open the page because it could not establish a secure connection to the server."  Will try again.


Things were  r-e-a-l-l-y   s-l-o-w  for me, yesterday, as well.  Seems better now.  Thanks!

FWIW i'm on safari without issues, perhaps i miss the point but thought it worth to mention because if i'm not mistaken that means safari is not the culprit but perhaps the way it is set up?

Good to know.  I didn't say anything yesterday because I figured the odds were the problem was at my end -- but Forum functions were markedly muddier than the reasonably peppy response I normally get.  Things are much better today, but not entirely without issues.
People who say it cannot be done should not interrupt those who are doing it.

magnamentis

  • ASIF Middle Class
  • Posts: 907
    • View Profile
    • Nexpaq Modular ARA iOS Software Mobile Computing Phones Philosophy Ethics Numerology Mikrocirkulation Vaskular Therapie Gesundheit Blut Gesundheit Schmerzen Multipelsklerose Diabetes Immunsystem Fibromyalgie
Re: https broken
« Reply #5 on: June 30, 2016, 10:52:10 PM »
perhaps clearing cache and junk helps from time to time, try this:

and i'm not a friend of excessive cleaning tool, they cause me more work than they help, but his one is ok,
it's quite soft and only does the necessary on auto-mode :-) and it's free

http://appletuner.trendmicro.com/support/
http://magnamentis.com
Knowledge, Understanding & Insight Are Among The Best Sources For Personal Freedom & Vitality !

sidd

  • ASIF Upper Class
  • Posts: 1197
    • View Profile
Re: https broken
« Reply #6 on: July 01, 2016, 05:16:25 AM »
problem persists, across multiple browsers: firefox,webkit,chrom(e|ium)

Neven

  • Administrator
  • ASIF Governor
  • *****
  • Posts: 3598
    • View Profile
    • Arctic Sea Ice Blog
Re: https broken
« Reply #7 on: July 01, 2016, 10:12:45 AM »
Sidd, I've alerted DungeonMaster to the existence of this thread. Maybe he knows what could be causing your problem. As you seem to be the only one, the problem may be on your end, but I have no idea what it could be. The only thing that happened to me a couple of times recently, is the warning-not-trusted-no-security-certificate message, even though I marked the ASIF as an exception in Firefox.

Hope this thing gets resolved or goes away soon for you.
Il faut cultiver notre jardin

DungeonMaster

  • Administrator
  • ASIF Citizen
  • *****
  • Posts: 123
    • View Profile
Re: https broken
« Reply #8 on: July 01, 2016, 10:27:12 AM »
Hi,


Sorry for not noticing your call for help before.


I have no real idea about what might happen - are you using the forum from your company office (=possibly behind a strong firewall or proxy), or at home with a standard, basic connexion?


Anyway, it's only useful to use httpS during login, while entering your password, so it can't be stolen; after you're connected, you can use http only, this creates no security issue.


DM
This forum helps me to feel less uncomfortable about "doing something" about the melting Arctic and the warming world.
Read again  Maslowski paper : why Arctic could melt in 2016 +/- 3Y !

sidd

  • ASIF Upper Class
  • Posts: 1197
    • View Profile
Re: https broken
« Reply #9 on: July 01, 2016, 08:57:31 PM »
https is broken even during login. SSL handshake failed is the error message. No proxy server in use. Firewall config unchanged before and after the problem arose. Will try thru other locations and carriers and report.

A-Team

  • ASIF Upper Class
  • Posts: 1656
    • View Profile
Re: https broken
« Reply #10 on: July 02, 2016, 12:35:26 AM »
i am finding it all but impossible to upload even the simplest attachment files today even though there is a very fast connection here. It stalls for 10 minutes showing "sending request to forum.arctic-sea-ice.net" rarely showing "waiting for ..." I've tried sending in a second window, different browsers etc (be lucky if this plain text posts). Not an https issue; it is working seamlessly now, four hours later.

My theory is everyone in tech goes home on noon Friday (if not Thursday), the servers get jammed, QA pings of the site sets of alarm bells but no one is there to hear them ring, eventually the tech person checks email for match.com leads and notices the server has been jammed for four hours, reboots it remotely and gets on with their weekend.
« Last Edit: July 02, 2016, 07:24:22 AM by A-Team »

sidd

  • ASIF Upper Class
  • Posts: 1197
    • View Profile
Re: https broken
« Reply #11 on: July 02, 2016, 05:17:08 AM »
i can now use https using Yet Another Browser. Webkit base browsers still seem to fail ssl handshake. Speed seems ok.

oren

  • ASIF Upper Class
  • Posts: 1176
    • View Profile
Re: https broken
« Reply #12 on: July 02, 2016, 10:24:32 AM »
Forum is horribly slow this morning, sometimes doesn't load at all. Yesterday it was fine, all other sites are just fine, seems the problem is spreading.

A-Team

  • ASIF Upper Class
  • Posts: 1656
    • View Profile
Re: https broken
« Reply #13 on: July 02, 2016, 07:38:32 PM »
horribly slow, problem is spreading
Image uploading has died again after working instantly earlier today. Oh well, somebody will be looking into it after the holiday (Tuesday).

Sigmetnow

  • ASIF Royalty
  • Posts: 7708
    • View Profile
Re: https broken
« Reply #14 on: February 19, 2017, 09:09:12 PM »
I wonder if my last post to the Cars thread broke something.  It went tilt when I tried to post an image yesterday, and now I can't bring up the last page of that thread at all.  Feel free to delete it and I'll try again.  Thanks.

https://forum.arctic-sea-ice.net/index.php/topic,438.msg103730.html#msg103730
People who say it cannot be done should not interrupt those who are doing it.

Neven

  • Administrator
  • ASIF Governor
  • *****
  • Posts: 3598
    • View Profile
    • Arctic Sea Ice Blog
Re: https broken
« Reply #15 on: February 19, 2017, 09:59:44 PM »
Thanks for the heads-up, Sigmetnow. I'll ask DungeonMaster if he can look into it.
Il faut cultiver notre jardin

Neven

  • Administrator
  • ASIF Governor
  • *****
  • Posts: 3598
    • View Profile
    • Arctic Sea Ice Blog
Re: https broken
« Reply #16 on: February 21, 2017, 04:39:24 PM »
Sig, I fixed the thread by deleting your last two posts (sorry).
Il faut cultiver notre jardin

Sigmetnow

  • ASIF Royalty
  • Posts: 7708
    • View Profile
Re: https broken
« Reply #17 on: February 21, 2017, 08:49:32 PM »
Not a problem. (I saved them.)  Thanks for the fix!

People who say it cannot be done should not interrupt those who are doing it.